Отворени Повици

Повик на ЕУ за поддршка на социјалните претпријатија

До 29.07.2019 година објавен е повикот за доделување договор за услуги „Поддршка на социјалните претпријатија“, финансиран од Европска Унија. Преку воспоставување на структури за поддршка на социјалните претпријатија во Република Северна Македонија ќе се обезбедат низа услуги за развој на ...
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Повик за зелени идеи

АРНО, во соработка со Фондот на Браќата Рокфелер (Rockefeller’s Brothers Fund) од САД, распишува конкурс за избор на идеи/проекти за зелени претриемнички/бизнис идеи кои промовираат традиционална изработка на производи, поддршка на локални мали бизниси, кои користат ресурси од локалната заедница и ...
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Меѓународна конференција за социјална економија

Меѓународна конференција за социјална економија 27 – 28 август 2019 Париз, Франција
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Форум на пријатели на социјалните бизниси 2019

Форум на пријатели на социјалните бизниси 2019 17-18 мај 2019 Визбаден, Германија
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......