Ново

Иновации за подобар свет

Проектот „Иновации за подобар свет“ во организација на Импакт Хаб GmbH од Виена наредниов период ќе одржи три тематски мрежни работилници за поединци и организации кои би можеле да бидат заинтересирани повеќе околу оваа активност:- На 8-ми октомври 2020, со тема Одржливост – климаски акции и ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО на Balkan Green Academy

Balkan Green Foundation ја организира првата Balkan Green Academy 2020/2021 како дел од регионалната програма Balkan Green Ideas. Академијата се состои од неколку модули кои ги опфаќаат трите главни столба: политика, економија и општество, а има за цел да овозможи и покрене дискусија на актуелните ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Кристализира нова економија, а социјалните претпријатија се нејзиното јадро

Информирање на граѓанинот за важноста од развојот на социјалната економија и за неговата улога во неа, градење култура на соработка меѓу социјалните претпријатија, здружен настап на пазарот на социјалните претпријатија со сродна дејност и синергетсо дејствување.Ова се приоритетите кои социјалните ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Стартува со работа „Еснаф“ – бренд за традиција, инклузија, заедништво и одржливост

Скопје од денес ја има првата продавница за рачни изработки, „Еснаф“, (до кино „Култура“), која за почеток нуди производи од над 50-ина занаетчии, а домаќините најавуваат дека нивниот број допрва ќе се зголемува.– Пресреќни сме за овој почеток. Ова е нашето место, местото на сите занаетчии и ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Нова средба на членките на Мрeжата – дискусија за предизвиците на социјалните претпријатија

Дискусија за новата Стратегија  за развој на еко-систем на социјално претприемаштво, која е во подготовка, инпути од членките на Mрежата  и разговори околу потребата за социјално менторство беа темите на средбата на социјалните претпријатија кои се дел од Мрежата која се одржа вчера во просториите ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Преку музико-терапија и здрава храна до грижа за себе си

Оваа недела остваривме посета на две нови социјални претпријатија од Битола кои наскоро и официјално ќе бидат дел од Мрежата на социјални претпријатија.Двете социјални претпријатија „Анастасија центар“ и „Center Lounge & Fresh Bar“ се поврзани на неколку нивоа. Освен што ги води Дарко Милевски, ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Ново СП во Битола - бизнис кој ќе придонесува кон реинтеграција на бездомните лица

Битолската сцена на социјални претпријатија деновиве добива замав. Остваривме посета на новото социјално претпријатие од Битола Општинската организација на Црвен крст Битола, која пристапи кон Мрежата на социјални претпријатија.Новото социјално претпријатие, кое започна со работа при Општинската ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Прогласени победниците на „Наградата за социјално претприемништво 2019”

Наградата за социјално претприемаштво (Social Impact Award) за оваа година отиде во рацете на тимовите на EdiStraw, TreeBanks и CoSense. Настанот се организираше вчера во Фондот за иновации и технолошки развој, а најуспешните решенија добија парични награди во висина од по 2000 евра, кои ги ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Членови на Мрежата споделија свои видувања за иднината на социјалните претпријатија

Членови на Мрежата на социјални претпријатија ги споделија своите искуства, ставови, идеи и заложби за развојот на еко системот на социјални претпријатија во земјава, на работилница „Иднината на социјалните претпријатија“ која се одржа на 17-ти и 18-ти јули во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје....
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Потпишана Декаларацијата за развој на социјалните претпријатија во земјава

На настанот на промоција на Националната Мрежа на социјални претпријатија, кој се случуваше вчера во хотел „Холидеј Ин“ во Скопје, беше потпишана Декларација со која сите засегнати страни изразија подготвеност да дадат свој придонес во еко системот за развој на социјалното претпримаштво во земјава. ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......
[ Страница 1 од 2 ]Следно