Ново

Преку музико-терапија и здрава храна до грижа за себе си

Оваа недела остваривме посета на две нови социјални претпријатија од Битола кои наскоро и официјално ќе бидат дел од Мрежата на социјални претпријатија.Двете социјални претпријатија „Анастасија центар“ и „Center Lounge & Fresh Bar“ се поврзани на неколку нивоа. Освен што ги води Дарко Милевски, ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Ново СП во Битола - бизнис кој ќе придонесува кон реинтеграција на бездомните лица

Битолската сцена на социјални претпријатија деновиве добива замав. Остваривме посета на новото социјално претпријатие од Битола Општинската организација на Црвен крст Битола, која пристапи кон Мрежата на социјални претпријатија.Новото социјално претпријатие, кое започна со работа при Општинската ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Прогласени победниците на „Наградата за социјално претприемништво 2019”

Наградата за социјално претприемаштво (Social Impact Award) за оваа година отиде во рацете на тимовите на EdiStraw, TreeBanks и CoSense. Настанот се организираше вчера во Фондот за иновации и технолошки развој, а најуспешните решенија добија парични награди во висина од по 2000 евра, кои ги ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......