Ново

Стартува со работа „Еснаф“ – бренд за традиција, инклузија, заедништво и одржливост

Скопје од денес ја има првата продавница за рачни изработки, „Еснаф“, (до кино „Култура“), која за почеток нуди производи од над 50-ина занаетчии, а домаќините најавуваат дека нивниот број допрва ќе се зголемува.– Пресреќни сме за овој почеток. Ова е нашето место, местото на сите занаетчии и ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......

Нова средба на членките на Мрeжата – дискусија за предизвиците на социјалните претпријатија

Дискусија за новата Стратегија  за развој на еко-систем на социјално претприемаштво, која е во подготовка, инпути од членките на Mрежата  и разговори околу потребата за социјално менторство беа темите на средбата на социјалните претпријатија кои се дел од Мрежата која се одржа вчера во просториите ...
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share by Email
Прочитај повеќе......