Отворени Повици

Отворен повикот „Зелени идеи“ за 2020 година

Повикот за натпреварот „Зелени идеи“ е отворен и ќе трае до 10-ти април 2020 година, објави Здружението за социјални иновации „АРНО“.Сите граѓаните кои сметаат дека имаат идеја за зелен, одржлив бизнис можат да аплицираат на натпреварот, а повеќе информации за самиот натпревар, критериумите и ...
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Два повика од Министерството за економија

Министерството за економија објави два јавни – за субвенции за туристички цели на селски домаќинства и за субвенционирање занаетчии.Крајниот рок за пријавување е 25-ти мај, за повикот за занаетчии и 30-ти септември за повикот за туристички цели. Повеќе детали има на линковите:Јавен повик за ...
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Нов инструмент финансиран од ЕаСИ со поддршка за социјалните претпријатија

Нов фонд, Инструмент финансиран од ЕаСИ (Европската програма за вработување и социјални иновации) беше лансиран со заем во вкупна вредност од 200 милиони евра. Целта е да се зајакне кредитниот капацитет за организациите кои нудат микрофинансирање, како и за заемодавателите на социјалните ...
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Повик на ЕУ за поддршка на социјалните претпријатија

До 29.07.2019 година објавен е повикот за доделување договор за услуги „Поддршка на социјалните претпријатија“, финансиран од Европска Унија. Преку воспоставување на структури за поддршка на социјалните претпријатија во Република Северна Македонија ќе се обезбедат низа услуги за развој на ...
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Повик за зелени идеи

АРНО, во соработка со Фондот на Браќата Рокфелер (Rockefeller’s Brothers Fund) од САД, распишува конкурс за избор на идеи/проекти за зелени претриемнички/бизнис идеи кои промовираат традиционална изработка на производи, поддршка на локални мали бизниси, кои користат ресурси од локалната заедница и ...
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Меѓународна конференција за социјална економија

Меѓународна конференција за социјална економија 27 – 28 август 2019 Париз, Франција
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Форум на пријатели на социјалните бизниси 2019

Форум на пријатели на социјалните бизниси 2019 17-18 мај 2019 Визбаден, Германија
Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......