Министерството за економија објави два јавни – за субвенции за туристички цели на селски домаќинства и за субвенционирање занаетчии.
Крајниот рок за пријавување е 25-ти мај, за повикот за занаетчии и 30-ти септември за повикот за туристички цели. Повеќе детали има на линковите:

Јавен повик за субвенции за туристички цели на селски домаќинства

Јавен повик за субвенционирање занаетчии